De verwording van een intellectueel verantwoord dichter

Het keerpunt van mijn verjaardagsfeestje was ongetwijfeld het moment dat ik Marco Borsato opzette. ‘In de verte klinkt een stem, die ik herken van onze ruzies,’ zong ik hem na, ‘over kleine misverstanden, over grote desillusies.’ Het leed spoelde mij mee. Ontsteld zag men mij aan. Was dit de intellectueel verantwoorde dichter die men zo graag in mij zag? Francine werd zich in één klap bewust van alle alcohol die door haar bloed raasde. Zoveel informatie kon ze niet meer aan. Ze werd er spontaan misselijk van. Ella stond nog iets steviger in haar schoenen en sprak mij tijdens de saxofoonsolo bestraffend toe over deze oprisping van wansmaak. Gelukkig schoot Marco Borsato mij te hulp. ‘Het is net of iemand anders in jouw lichaam is gekropen,’ kon ik haar van repliek dienen, ‘en ik heb niet eens gemerkt dat hij naar binnen is geslopen om jouw liefde uit te wissen en mijn wereld te vernielen.’ Ella vocht tegen haar tranen. Mijn broertje had minder scrupules. En zong uit volle borst met mij mee. ‘Wil er niemand mij vertellen dat ik alles heb gedroomd?’

Ik heb nog tot aanstaande woensdag, 12 september. Dan word ik als intellectueel verantwoord dichter in Nieuw Beijerland verwacht voor een optreden. Als ik dan nog niet ben ontwaakt uit deze boze, melodramatische droom, heb ik echt een probleem.

Poetry slam, Bram Roza Festival
Gors, Spuidijk, Nieuw Beijerland
Woensdag 12 september 2007
Aanvang: 20:00 uur

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.