Amsterdam als Utrechtse buitenwijk

Het Poëziecircus is een vriendelijk stel mensen. Gina mag ik graag zien schitteren als ongepolijst juryvoorzitter van de ZinderZlam. Michaël, die gesoigneerde intellectueel, bewaart altijd zijn ironische distantie. Hanneke heeft een sardonisch gevoel voor humor. Alexis heeft een aandoenlijk zwak voor nette pakken (het liefst met hoge hoed). Om over de rest nog maar te zwijgen.

Een beetje chauvinistisch zijn ze wel daar in de Domstad. Zo hebben ze me nu al meerdere keren gepresenteerd als ‘een dichter uit Utrecht en omstreken’. Toch een zonderlinge gewaarwording voor een Amsterdammer.

Ik vergeef het ze graag. Ik ben er tenslotte ooit geboren (om binnen drie maanden naar het hoge noorden te worden ontvoerd). Ik heb er ooit gestudeerd (omdat ik zonodig mijn wortels op moest zoeken). En ik kom er nog steeds met veel plezier. Aanstaande vrijdag bijvoorbeeld. Voor een optreden op het tienjarig jubileum van het Poëziecircus.

Het grote Poëziecircus
Vrijdag 21 september 2007
Tivoli, Oudegracht 245, Utrecht
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 10,–
www.poeziecircus.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.