Poëzieanimatie

Spil

Alsof alles
om jou draait

als alles
omdraait

wie is dan
de spil, ik

toch zeker?

Dien je gedichten in stilte te lezen of komen ze pas tot hun recht als ze ten gehore worden gebracht? Zijn de letters veroordeeld tot een statisch bestaan op de pagina of kunnen ze ook in beweging komen? Samen met Menno Endt en Theun Hendrikx van www.crookedline.nl laat ik beeld en geluid op dynamische wijze de dialoog aangaan. Op zaterdag 24 november vertoont het Utrechtse Festival Mooie Woorden onze eerste poëzieanimatie: ‘Spil’. Woorden wervelen rond. De camera laat zich meeslepen. Na een kleine twee minuten is niets meer wat het geweest is. En dat allemaal dankzij ABN/Amro, met hun slogan ‘Alsof alles om u draait’, en dankzij de lantaarnpaal die de elementen ‘of’ en ‘u’ tijdelijk aan mijn zicht onttrok.

Zelf zal ik de première van onze poëzieanimatie helaas moeten missen. Ik geef die avond een optreden voor Crossing Border in Den Haag. Ook leuk. Gelukkig heb ik alvast een kijkje kunnen nemen op www.crookedline.nl/spil.html.

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of ons dwaze experiment een beetje in goede aarde valt. Dus ben je wezen kijken en heb je een mening? Laat me die vooral weten! Reageer hieronder op dit weblog of stuur een emailtje naar krijnpeter apestaart krijnpeter punt nl.

Festival Mooie Woorden
Zaterdag 24 november 2007
Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht
Belle van Zuylenzaal
Doorlopend van 19:00 tot 0:00 uur
Entree 10 euro
www.festivalmooiewoorden.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.