Achter de schermen

Wat je nooit te zien krijgt is de Krijn Peter die het podium nog niet heeft beklommen, die nog niet quasi-nonchalant de loopmicrofoon in de hand heeft genomen, zichzelf staat te wezen, nu eens een kwinkslag makend, dan weer een hopelijk veelzeggende stilte vallen latend, hij staat nog in de coulissen, de presentator kondigt hem al aan, hij heeft geen idee hoe goed de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg is gevuld, de tijd verglijdt, het heeft geen zin meer zich druk te maken, of hij wel de goede gedichten heeft uitgekozen, of hij niet zijn tekst kwijt zal raken, hij moet bijna op, hij moet bijna op, hij moet op.

© Johan Nieuwenhuize

In april van dit jaar presenteert de fotograaf Johan Nieuwenhuize in de Melkweg een serie portretfoto’s van mensen vlak voor zij een prestatie moeten leveren. Mij nam hij afgelopen november op de korrel vlak voor mijn optreden bij Crossing Border. Zie ook www.johannieuwenhuize.nl.

Het is even rustig geweest aan het front, maar deze week mag ik mij weer laten aanvreten door de zenuwen, mag ik mij weer wanhopig afvragen waarom ik dit vak in godsnaam ooit heb opgevat. Wie mij donderdag op het podium aan het werk wil zien, kan kiezen uit twee Amsterdamse poëziemarathons ter gelegenheid van Gedichtendag. En zaterdag geef ik een optreden in Rotterdam voor Het Glazen Lichaam, een wetenschapsfestival van het Rathenau-instituut en het NRC Handelsblad. Kom ook!

Donderdag 31 januari 2008
Gedichtenmarathon
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Aanvang 19:30 uur
Gratis toegang
www.perdu.nl

Donderdag 31 januari 2008
Poëziefestival Nieuw Amsterdam/Van Gennep
La Folie, Gebed Zonder End 3, Amsterdam
Aanvang 20.00 uur
Gratis toegang

Zaterdag 2 februari 2008
Saturday Night Science – Het Glazen Lichaam
WTC, Beursplein 37, Rotterdam
Aanvang 20:00 uur
Entree € 27,50 / € 15,00
www.hetglazenlichaam.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.