Nominatiefrutratie

Terwijl de laatste genomineerde voor de VSB-poëzieprijs zich hortend en stotend een weg baande door een gedicht over kobaltblauwe kleurvlakken, kon ik alleen maar denken: verdomme, waarom hebben ze Eva Gerlach niet genomineerd? Ik weet ook wel dat smaken verschillen en dat iedere verongelijkte enthousiasteling zijn eigen favoriet heeft, Dixhoorn, Starik, wie al niet, maar verdomme, waarom hebben ze Eva Gerlach niet genomineerd? En ik weet ook wel dat jury’s rare beestjes zijn, die altijd tegen het linkerboompje aanplassen als je zou willen dat ze tegen het rechterboompje aanplasten, dat maakt ze juist zo leuk, als je een stok voor ze weggooit, komen ze terug met een andere stok, of met een tennisbal, of met een knalroze mobiele telefoon, maar verdomme, waarom hebben ze Eva Gerlach niet genomineerd?

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.