Muurbloempjes

Ik zat al helemaal klaar om de semi-definitieve versie van mijn debuutbundel te vuur en te zwaard te verdedigen. Dat bleek nergens voor nodig. Mijn redacteur vond vrijwel alle gedichten prima zo. Hooguit vond Jasper dat er misschien nog wat gedichten bij konden. Ik had hem namelijk een apart ‘bal der geweigerden’ toegestuurd, twintig gedichten die ik – met pijn in het hart – tot de spreekwoordelijke bureaula wilde veroordelen, en Jasper voelde zich geroepen het voor een aantal van deze muurbloempjes op te nemen. Bij één gedicht wist ik hem er in een handomdraai van te overtuigen dat het toch werkelijk te licht was. Drie andere neem ik wel opnieuw in overweging. Misschien laat ik mij nog vermurwen. Minder lovend was Jasper over een recent gedicht dat ik op het laatste moment had willen toevoegen. Zie onder. Het is niet het meest belangwekkende werk dat ik ooit heb geschreven, dat geef ik ruiterlijk toe, maar ik word er zelf wel vrolijk van. Jasper heeft met name een probleem met de zesde regel. Die vindt hij te woordspelerig. Hmmm…

Naar Peking

Haren denken niet
ze waaien mee
bad hair day
een aardse vacht golft naar een stadion
legt zich in een scheiding voor een fakkeltocht
een weerbarstige krul vat een olympische vlam
plots staan we alle kanten op
we weten waar alle wegen heenleiden
maar we zijn al in Rome – wat nu?

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.