De jarige terrorist

Ouder worden is een bron van vreugde. Waarom zouden we anders verjaardagen vieren? Een vriendin had een taart meegebracht. En een in China vervaardigde verjaardagstrein om op de taart rond te rijden. De trein vervoerde een ijsbeer, een luiaard, een tijger en een leeuw en elk van de zes treinstellen had een gaatje om een kaars in te steken, ideaal voor als je zes wordt, en ook nog best feestelijk als je tweeëndertig wordt. Alleen bleek de trein minder vuurvast dan je had mogen hopen. Niemand lette op en ik nog wel het minst en toen een andere vriendin eindelijk bemerkte welke catastrofe bezig was zich te voltrekken, was het voor de tijger en de leeuw al te laat. Ze waren met kooi en al gesmolten. Associaties met de aanslagen in Madrid lieten zich niet onderdrukken. Ik had bloed aan mijn handen. Of minstens smeltend plastic. Schuldbewust ging ik op de foto. Mijn vader, schuin achter mij, keek beschaamd van mij weg. Ik was de jarige terrorist.


Krijn Peter Hesselink
(Foto: Katinka Hesselink, http://vb.katinkahesselink.net/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.