Een verlate bundelpresentatie

Mijn debuutbundel, Als geen ander, ligt stiekem al anderhalf maand in de winkel. Mijn uitgeverij had besloten de verschijningsdatum te vervroegen in verband met optredens in Groningen, Eindhoven, Deventer en niet te vergeten op Lowlands. Ik vertikte het echter mijn bundel midden in de zomer te presenteren. Half Nederland was toen op vakantie, inclusief mijn ouders, niet onbelangrijk, ik zou hun niet de gelegenheid willen ontzeggen zich ongegeneerd over te geven aan ouderlijke trots.

Om enig extra cachet aan mijn verlate bundelpresentatie te verlenen, gaan we proberen er iets bijzonders van te maken. Volgens de achterflap – en jullie weten: de achterflap heeft altijd gelijk – daag ik de lezer in mijn debuutbundel uit ‘om het spel actief mee te spelen, zich de gedichten eigen te maken, als was de lezer de dichter, als was de dichter geen ander.’ Voor de presentatie gaat een aantal dichters de uitdaging aan. Met hun markante voordracht zullen Bernard Wesseling, Annemieke Gerrist, mijn jongere broer Sieger Baljon en B. Zwaal zich mijn gedichten toeëigenen. Ook de band Winterjong (à deux) en ikzelf zullen van ons laten horen. En daarna komt de hoofdmoot van de avond: de borrel.

De presentatie vindt plaats in Perdu, Amsterdam. Als je er bij wil zijn, verdient het aanbeveling van te voren te reserveren bij Anne Kramer (akramer@nieuwamsterdam.nl). Wellicht tot dan!

Dinsdag 2 september 2008
Bundelpresentatie Als geen ander
Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
20:00-23:00 uur
Gratis entree

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.