Slim

Mijn overijverige brein koestert het nodige wantrouwen jegens het eigen getheoretiseer. Daarom houd ik zo van Perdu. Aan de Amsterdamse Kloveniersburgwal kan ik al mijn verstandelijke neigingen de vrije teugel geven. Na een louterend bezoek keer ik met een moegedacht hoofd naar huis terug om mij de volgende dag te laven aan een aangenaam gebrek aan hersenactiviteit. Toen Perdu mij vroeg om op de dichtersmarathon twee gedichten van mijzelf en één buitenlands gedicht naar keuze te presenteren, leek het mij dan ook wel passend om een gedicht van James Tate te vertalen, waarin die zielsverwant zich van een theorie probeert te ontdoen:

Ik had een tijdje een theorie,
maar ik moest haar laten gaan.
Ze kwijnde weg in gevangenschap.
Ze zat daar maar in de kooi van mijn brein
en weigerde te eten.
‘Teveel aandacht,’ zei de dierenarts.

Ben je benieuwd naar de rest, kom dan naar Perdu op gedichtendag. Of surf naar www.blue-turn-grey.nl. Vanaf eind deze week zal het gedicht daar te lezen zijn, samen met ander werk van de dichtersmarathon.

Donderdag 29 januari 2009
Dichtersmarathon
Perdu
Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Aanvang 19:30 uur
Gratis entree
www.perdu.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.