Rupsje Nooitgenoeg verorbert een gitaar

Het was een belangrijk moment, nu ruim een jaar geleden, toen ik een contract tekende voor mijn eerste dichtbundel. Je zou denken dat al mijn energie daarna was gaan zitten in het perfectioneren van dat debuut, maar nee. De inkt was amper droog of ik kocht een gitaar. Ik wilde popster worden. Schreef het ene liedje na het andere. Over het belang van humor bij het verbreken van een relatie. Over de halfhartige sympathie die je kunt voelen voor een rivaal in de liefde. Over diverse dingen die je al dan niet met een auto kunt doen.

Wie niet kan rijden die heeft voorrang
jij was dat met mij eens
maar men begreep ons verkeerd
ja men begreep ons verkeerd

In z’n achteruit de snelweg op
jij vond het een grap
ja je lachte je slap
wachtte kalm op de klap

Bij mijn eerste, overhaaste pogingen het podium te veroveren als zanger/liedjesschrijver, werd ik hard geconfronteerd met mijn tekortkomingen als gitarist. Ik concentreerde mij maar weer op mijn poëzie. Maar in de beslotenheid van mijn slaapkamer bleef ik stilletjes oefenen.

Nu volgt een herkansing. De Vorlesebühne, een groep absurdistisch prozaïsten rond Bernhard Christiansen en Maaike Haneveld, heeft mij gevraagd muzikale intermezzo’s te verzorgen. Ik zal daarbij worden ondersteund door Simon Lobach op contrabas. Doodeng. Maar zoals mijn eigen liedje leert: wie zich ontspant heeft niets te vrezen.

Zondag 15 maart 2009
Perdu
Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Aanvang 14:00 uur
Entree: 5 euro

Zaterdag 21 maart 2009
Houtzaagmolen ‘De Ster’
Molenpark 3, Utrecht
Aanvang 20:00 uur
Entree: 5 euro

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.