Een blijmoedige ziel?

‘Je bent wel opgewekt, hè?’ Het was de eerste vraag die ik voor de kiezen kreeg toen ik onlangs als singer/songwriter te gast was bij Drop, een cultureel jongerenprogramma op Amsterdam FM. Ik heb het maar beaamd. Maar vreemd vond ik het wel. Kort daarvoor had ik in het lied ‘Na een lachje of twee’ nog dingen gezegd als:

Toen zei jij, nee, ik wil niet zweven
wil niet blind zijn voor de as
je bent een klootzak en ik haat je
en ik mis de stille echo
van je pas

Mij klinkt dat eerder melodramatisch dan luchthartig in de oren. Iets vergelijkbaars geldt voor een lied als ‘Nee liefde is het niet’, waarin ik onder meer verkondig:

Je legde mijn hoofd
op je schoot in de nachttrein
en keek door je spiegelbeeld
heen naar het zwart

Een dijenkletser kan ik er niet van maken, zeg maar. Ik ben het inmiddels echter wel gewend. ‘Krijn Peter Hesselink gaat met licht verende tred door het leven,’ zo concludeerde Janita Monna een jaar geleden al in de Groene Amsterdammer naar aanleiding van mijn debuutbundel. En Rob Schouten typeerde mijn gedichten in Vrij Nederland destijds als ‘goedgemutst’ en ‘opgewekt’. Misschien moet ik het als mijn kracht zien. Zelfs in de grootste ellende weet ik nog ruimte te maken voor optimisme en een bevrijdende lach, zo iets.

Wil je meelachen? Kom dan zaterdag naar Perdu. Daar houd ik mijn liedjesprogramma ten doop tijdens een live-opname die ook toegankelijk is voor publiek.

Zaterdag 26 september
Perdu (Kloveniersburgwal 86, Amsterdam)
Aanvang 20:30 uur
Deuren open 20:00 uur
Entree 4 euro
CD 8 euro (wie van tevoren op de CD intekent hoeft geen entree te betalen)
Reserveren via www.perdu.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.