Mijn probleem-oplossend vermogen

Piep, piep. ‘Hé lekkere vent, je “In de nacht” staat in het Parool. Wist je?’ Met dat SMS wekte een goede vriend mij vanochtend wreed uit mijn sluimeringen. Na de laatste restjes slaap onder de douche te hebben weggespoeld, haastte ik mij naar de Linnaeus Boekhandel, waar ze gelukkig nog een Parool van gisteren hadden liggen. Op bladzijde 7 van de PS-bijlage bleek het gedicht uit mijn kersverse bundel Stil alarm inderdaad als gedicht van de dag te zijn opgenomen. Ik stond zij aan zij met een Toscaans recept van Johannes van Dam. Mijn poëzie was even aansprekend als het gedachtegoed van Hans van Mierlo, die rechtsboven was vertegenwoordigd met een citaat: ‘Veroudering kun je niet tegenhouden, vernieuwing wel.’ Ik leverde even goede hersengymnastiek als de sudoku’s onderaan. Tijdens het ontbijt begon ik ze dwangmatig op te lossen. Ik wilde deze krant archiveren en ik kon niet hebben dat het nageslacht zou gaan twijfelen aan mijn probleem-oplossend vermogen.

Krijn Peter Hesselink

PS Anne, de onvolprezen pr-medewerkster van Nieuw Amsterdam, vertelde mij later dat deze ‘gratis publiciteit’ (waarvoor ik geen honorarium ontvang) een ‘advertentiewaarde’ vertegenwoordigt van ruim dertienhonderd euro. Dat is meer dan het voorschot dat ik heb gekregen voor de hele bundel. Het is een zonderlinge wereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.