De terugkeer naar het podium

Ik was negen toen ik het podium ontdekte. In het jaarlijkse kerstspel speelde ik een kerstboomdokter. Toen het publiek moest lachen om een van de grappen uit mijn monoloog, schoot ik van de weeromstuit zelf in de lach. Tot hilariteit van het publiek uiteraard. Wat het voor mij alleen nog maar lastiger maakte mij te herpakken. Het had een pijnlijke ervaring voor me kunnen zijn, iets waarvoor ik mij nog maandenlang zou schamen, maar nee, ik had iets ontdekt, de magie van het theater, het vermogen een heel publiek aan je te binden.

In de daaropvolgende jaren zou ik mij met steeds meer overgave op het toneel werpen. In Robin Hood en de zeven dwergen speelde ik Donderdagje. In Caligula speelde ik een boodschapper die zich om zijn boodschap door de Romeinse keizer laat vermoorden. In een voorstelling waarvan ik de naam vergeten ben, speelde ik een boom.

Toen ik ging studeren, kwam er de klad in. Pas een paar jaar geleden begon ik mij weer op het podium te wagen, nu als dichter. Een echte theatermaker kon ik mij daarmee nog niet noemen. Onlangs klopte het toneel echter weer bij mij aan in de persoon van Bert van Kreveld, die onder de noemer ‘Nieuw werk’ een podium biedt voor theater dat nog niet helemaal af is. In dat kader sta ik nu in de eenmalige voorstelling Nieuw leven. Hiervoor heb ik twee monologen geschreven over mensen die aanhikken tegen een fundamentele verandering in hun bestaan. De ene monoloog speel ik zelf. De andere wordt vertolkt door Margriet Dantuma. Op vrijdag 11 december kunnen jullie het resultaat bewonderen. Het is een experiment geworden dat naar meer smaakt. Komt allen!


Vrijdag 11 december
Nieuw leven
Theater de Ruimte (Cliffordstraat 38, Amsterdam)
Aanvang: 20:00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage die wordt verdubbeld door het VSB-fonds
www.muzenis.nl

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.