Mijn cursisten

‘Ja, da’s eng hè, als je verhaal ineens voor iedereen te lezen is… Ik heb heel dapper een link ernaar op m’n hyves gezet. Heel veel leuke reacties gekregen!’

De afgelopen drie maanden heb ik schrijfles gegeven aan het Koorenhuis in Den Haag. Het was een inspirerende ervaring. Ik ontdekte dat ik stiekem hele duidelijke ideeën had over wat ik mijn cursisten wilde leren. Ik wilde hun leren door de ogen van hun fictieve personages te kijken en zich daardoor te laten leiden bij hun beschrijvingen. Ik wilde hun leren hoe je een scène of verhaal zo opbouwt dat het tot een geheel wordt. En boven alles wilde ik hun leren zelfstandig na te denken. Tegen het einde waren mijn cursisten soms zo druk bezig elkaar feedback te geven dat ik amper nog iets hoefde te zeggen.

Wie schrijft, wil gelezen worden (al beperken sommigen zich bij voorkeur tot hun directe omgeving). Daarom heb ik een weblog voor mijn cursisten opgezet. Iedereen die tijdens de cursus een volledig verhaal had weten af te ronden, kon zijn of haar verhaal erop kwijt. Vijf van mijn cursisten zijn de uitdaging aangegaan.

Als docent ben ik natuurlijk volstrekt partijdig. Maar ik laat mij er daardoor niet van weerhouden mijn trots met de wereld te delen. Surf dus allen naar krijnpeterscursisten.blogspot.com. En geniet.

Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.