Wesselink voelt zich begrepen

Wie in de krant staat, bestaat. En wie met een verkeerde naam in de krant staat, heeft zijn naam aan te passen.

Afgelopen vrijdag schreef NRC Handelsblad over een essay dat ik onlangs publiceerde in Hollands Maandblad (2010-11). Volgens Sebastiaan Kort ben ik er in geslaagd ‘een aannemelijk bruggetje te slaan tussen het niet onmiddellijk aantoonbare nut van kunstbedrijven en dat van sommige wetenschappelijke onderzoeken. Zie bijvoorbeeld het geval Andre Geim. […] Een onderzoek van hem werd in Nederland niet ondersteund “omdat men er geen brood in zag”, maar werd later, toen Geim eenmaal in Engeland resideerde, met een Nobelprijs bekroond. Tussen Geim, die spelenderwijs tot inzichten komt (hij liet ooit met behulp van magneten een kikker zweven), en de speelse kunstenaar zijn inderdaad overeenkomsten te vinden en Wesselinks artikel is dan ook een stap in de goede richting. De onder druk staande kunstsector kan wel wat mondige advocatuur gebruiken.’

NRC Handelsblad heeft altijd gelijk. Vandaar dat ik met gepaste trots onderteken met

Krijn Peter Wesselink

2 gedachten over “Wesselink voelt zich begrepen”

  1. Ben blij dat je eindelijk voor de deugden der pseudonimia gewonnen bent, broeder. Het goede hiervan is dat men binnenkort wellicht meent dat Bernhard W en Sieger MG familie zijn. ’t is maar goed dat onze achternamen nog wat verwarring scheppen, anders zouden de sluiers niet langer verhullen dat de vaderlandse poëziewereld maar een incestueus klubje is. Nomen Nescio!

  2. Iedereen doet het met iedereen, broer, dat is algemeen bekend…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.