Een eerste recensie van De uitputting voorbij

‘Je bundel lag gisterochtend naast me op de bank. Mijn dochter Lily pakte hem op, bekeek eerst aandachtig je foto en bladerde hem toen van voor tot achter door. Vervolgens klapte ze hem dicht, keek me aan en zei verbaasd: “Er staat helemaal niks in!”’

Tot zover de eerste recensie die mijn nieuwe bundel heeft mogen ontvangen. De moeder die mij dit mailde was het overigens volstrekt niet met haar driejarige dochter eens. Er is nog hoop. Misschien komt Lily nog tot een ander oordeel, als ze eenmaal heeft leren lezen…

Krijn Peter Hesselink

2 gedachten over “Een eerste recensie van De uitputting voorbij

  1. Ik hoop vast dat ik uw nieuwe bundel win! Via Laurens Jz. Coster. Uw gedicht dat ik op die poëziesite las, valt in mijn smaak. (Nu, er zijn ontelbare gedichten die in mijn smaak vallen, waarmee ik enkel wil zeggen dat ik een poëziefanaat ben. Of klinkt ‘poëzieminnares’ zachter, sensueler?)

    Zo-even nog had ik de gedichten voor de publieksprijs van de Herman de Coninckprijs 2011 gelezen. Ik wil voor Joke van Leeuwen gaan, voor één van haar stadsgedichten voor Antwerpen, voor MDDLPNT dus. Ik maakte me de bedenking, dat als uw “Terug naar het vertrekpunt” mee in de running zou zijn, ik radicaal voor dit gedicht zou kiezen. Zonder twijfel. Zeker weten.

    Succes!

  2. Joke van Leeuwen maakt ook prachtige dingen inderdaad. Met name “Vier manieren om op iemand te wachten” vind ik een schitterende bundel. Leuk dat je zo enthousiast bent over “Terug naar het vertrekpunt”! (Ik mag toch wel tutoyeren?) Hartelijke groeten, Krijn Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.