Het kranige volk der Flevolanders

Geacht Handelsblad, beste NRC,

Herman Brusselmans hoeft geen grap te maken om een grap te maken. In een artikel over de boekpresentatie van De Jeugd Van Tegenwoordig schreef Sebastiaan Kort afgelopen dinsdag in uw krant op bladzijde 21: ‘De Jeugd-fan Herman Brusselmans mocht in Scheltema het eerste exemplaar van het Handboek aan de rappers overhandigen. Hij kon “al zo vroeg” in Amsterdam zijn omdat hij net die ochtend “tussen vijf en acht” een poëziefestival in Lelystad had bijgewoond. Zogenaamd.’ Met die laatste toevoeging slaat Kort de plank mis. Om vijf uur ’s ochtends ging bij Lelystad het openluchtfestival Sunsation van start in observatorium Robert Morris. Ik trad er ook op, dus ik kan het weten. Brusselmans gedichten bleken te rijmen. Verder sloten ze voor zover ik kon overzien volledig aan bij de rest van zijn oeuvre. Behalve Brusselmans en ikzelf waren onder meer Eva Gerlach en Lieke Marsman van de partij. Ellen Deckwitz presteerde het zelfs om af te moeten zeggen vanwege een dubbele boeking. Het publiek trotseerde het miezerige weer manmoedig. Een kranig volkje, die Flevolanders.

Met vriendelijke groet,
Krijn Peter Hesselink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.