Broerrr in reprise!

© Keke Keukelaar

Oorspronkelijk waren we door de SLAA gevraagd voor een eenmalige voorstelling in de Melkweg, maar dat leverde zoveel positieve reacties op dat een vervolg niet uit kon blijven. Als volslagen onbekenden je een week na dato gaan emailen om te zeggen dat ze het zo mooi hebben gevonden, dan weet je dat je het er niet bij kan laten zitten. Tot mijn grote vreugde kunnen we nu bij de Roode Bioschoop terecht. Dus wie er op 12 januari niet bij was, kan op 12 april de schade inhalen!

‘Nomaden scheppen niets en honkvasten zijn te braaf,’ schrijft Georges Roditi. ‘Voor een groot oeuvre heb je een avonturier nodig die thuisblijft.’ Als mijn broer, theatermaker Sieger Baljon, de nomade is, dan ben ik de honkvaste avonturier. In Broerrr komen we door de verschillen in ons temperament op ramkoers te liggen. Bij de confrontatie komt een stroom verhalen, liedjes en gedichten vrij. Zo vertel ik hoe ik me ooit mijn huis uit liet jagen door mijn toenmalige vriendin en beschrijft mijn broer hoe hij op de vlucht voor de liefde platzak in Pakistan strandde. Contrabassist Bas Kisjes en multi-instrumentalist Sahand Sahebdivani helpen er een muzikaal feestje van te maken:

[audio:http://krijnpeter.nl/wp-content/uploads/2010/08/watnou.mp3|titles=Wat nou!]

Mis het niet!

Donderdag 12 april
De Roode Bioscoop (Haarlemmerplein 7, Amsterdam)
Regie: Marijn de Langen
Aanvang: 20.30 uur
Entrée: € 12,50
Reserveren: www.roodebioscoop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.