Klappertjespistool, jachtgeweer

Mijn uitgeverij werkte niet mee. Ik besloot tot een overval, stak een klappertjespistool in een binnenzak en nam samen met een vriendin plaats in de wachtkamer. Toen de secretariaatsmedewerker ons even alleen liet, begonnen we een spiegel van de wand te wrikken met de bedoeling via een luchtkoker omhoog te kruipen naar de bovenste verdieping, waar mijn redacteur haar kantoor had. We waren amper bezig of de secretariaatsmedewerker kwam de wachtkamer weer binnengelopen. Ik trok mijn pistool. ‘Handen omhoog!’ We hadden de situatie nog in de hand, maar het verrassingseffect was verloren gegaan.

Terwijl ik in de wachtkamer de druppelsgewijs aanzwellende menigte medewerkers onder vuur hield, ging de vriendin op verkenning uit in het trappenhuis. Het leek een goed plan, maar hoe langer de vriendin wegbleef, hoe zenuwachtiger ik werd. Ik wilde haar bellen, maar was plotseling haar naam vergeten. Heette ze Ellen? Ella? Heel iets anders?

Vanuit een ooghoek zag ik hoe iemand door de gang voorbijschoot met onder zijn arm een in bruin papier gewikkeld jachtgeweer. Mijn redacteur had zich bewapend. De overval was mislukt. Ik kon onmogelijk nog iets betekenen voor Ellen of Ella of hoe ze ook heette. Vanaf nu was het ieder voor zich. Ik rende de deur uit en slingerde mijn klappertjespistool in de struiken. Een paar blokken verder kwam ik buiten adem tot stilstand. Misschien moest ik mijn redacteur bellen om mijn excuses aan te bieden. Vergissen is menselijk, toch?

Krijn Peter Hesselink

2 gedachten over “Klappertjespistool, jachtgeweer”

  1. Eenmaal tot die retorisch geformuleerde conclusie gekomen, besefte ik dat het allemaal een droom was geweest. Of was het Els, die dat besefte? Inderdaad, nu je het zó zegt: wie was het, die daar plots wakker schrok?

  2. Goede vraag, beste Boris. Het is allemaal in ieder geval van a tot zet waar gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.