Een kort bezoek

25 maart 2014

Bij de ingang van het VMBO stonden drie jonge ‘beveiligers’. De conciërge gaf een van hen opdracht me naar de lerarenkamer te begeleiden. Toen we het gegons van de kantine eenmaal achter ons hadden gelaten, vroeg ik hem of hij hier op school zat. Nee, hij liep hier alleen stage. Binnenkort ging hij bij de marechaussee. Daar verheugde hij zich erg op. Hij vond het leuk te horen dat ik een dichter was. Zijn moeder was dol op poëzie.

In de lerarenkamer informeerde ik bij een groepje docenten naar het toilet. Een vriendelijke dame wilde wel even met me meelopen om met een sleutel de leraren-wc voor me te openen. Onderweg legde ik uit waarvoor ik kwam. Ze reageerde geschrokken, want de klas die ik geacht werd een poëzieworkshop te geven kon helemaal niet. De koters waren een citotoets aan het doen. Zij kon het weten, want ze was hun docent Nederlands. We spraken af dat ik vrijdag terug zou komen om mijn workshop alsnog te geven.

De leraren-wc was geen teleurstelling. Hij lag er piekfijn bij.

Krijn Peter Hesselink

Laat hier een reactie achter.

Vorig stuk:

Volgend stuk:

Chris van der Blonk