Vrienden

Broerlief
Toen ik jaren geleden eens Siegers telefoon opnam en zei: ‘Hallo, met de broer van Sieger,’ weigerde de ander me hardnekkig te geloven. ‘Doe niet zo flauw, Sieger. Ik herken je stem. Ik heb heus wel door dat je het zelf bent.’ De mensen beweren dat we door de jaren heen steeds meer op elkaar zijn gaan lijken. Alleen Sieger en ik weten beter.

De Schrijverscentrale
Vaak ontdek ik pas echt wat mijn werk te zeggen heeft, als ik oog in oog kom met de mensen voor wie ik schrijf. Dankzij de bemiddeling van de Schrijverscentrale ontmoet ik mijn publiek, uiteenlopend van onstuimige middelbare scholieren tot poëzieliefhebbers uit Lelystad die met midzomer niets liever doen dan in het open veld de zon te zien opkomen, terwijl een breed scala aan dichters hen toespreekt.

Perdu
In de zaal aan de Kloveniersburgwal is ruimte voor tegendraadse stemmen, voor jonge dichters met ouderwetse gedichten en omgekeerd, voor speculatie en weemoed en een glas achteraf.

Zuslief
Als kinderen speelden Katinka en ik altijd samen. Het liefst klommen we in een van de bomen in de achtertuin. Laatst hebben we de draad weer opgepakt en zijn we een klimmuur te lijf gegaan.

Schijnheilig
Ze organiseren festivals, debatten, exposities en politieke acties. Ze houden van kruisbestuivingen tussen kunst, politiek en filosofie. Ze zijn een stelletje ongeregeld dat verrassend veel gedaan krijgt. Ze zijn leuk.

Jip de Kort
Jip was een rare stuiterbal die mooie foto’s maakte. Kijk maar.

Mijn cursisten
Op dit weblog bied ik een podium aan mensen die bij mij een schrijfcursus hebben gevolgd. Bovenaan elk verhaal of gedicht staat vermeld wie het heeft geschreven en waar en wanneer diegene een cursus bij mij heeft gevolgd.

Dwars
Toen ik nog jong en onschuldig was, fungeerde ik ruim een jaar lang als penningmeester van Dwars, de jongerenorganisatie van Groenlinks. Ik heb er veel gelachen en veel geleerd. Breng deze vriendelijke mensen vooral eens een bezoekje.

Poetry International
Bij Poetry International weten ze hun stagaires wel bezig te houden. Mij lieten ze jaren geleden een vrijwel onvertaalbaar gedicht vertalen en het resultaat voordragen tijdens een van de middagprogramma’s. Gouden tijden.

Festina Lente
In Festina Lente heb ik mij als podiumdichter echt ontdekt. Je toehoorders zijn er rumoerig en enthousiast en als je optreden hen niet bevalt dan zul je het horen ook. Elke eerste dinsdag van de maand. Komt dat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.